Annas snabba pestopasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Det här receptet kom jag på när jag stod i butiken och funderade på vad jag ville äta till middag som innehåll mina favoritingredienser. Resultatet blev otroligt gott! Görs i stor stekpanna eller gryta.

Ingredienser

  • 4 port tagliatelle
  • 280 g pesto med soltorkade tomater (Zeta) alt. 200 g vanlig pesto genovese
  • 1 röd lök
  • 150 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g bladspenat (helst färsk babyspenat)
  • ca 1 dl crème fraiche
  • ca 3 dl gräddmjölk (lika delar grädde och mjölk)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan
    2. Grovhacka löken och stek den mjuk, när den börjar mjukna har du på spenaten
    3. Häll på gräddmjölken, peston och pressa ner vitlöken. Klicka i crème fraiche och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Om du känner att det inte är tillräckligt såsigt kan du hälla på mer grädde.
    4. När pastan börjar bli klar och såsen fått puttra några minuter smular du ner fetaosten så att den bara smått hinner smälta.
    5. Rör ihop pasta och sås.
    6. Servera! Passar bra att äta som den är eller med en god grönsallad eller en laxbit till.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    frida06 18 mars 2012

    Jag tycker det är jätte godt. Lite mycke pesto i, tog lite mindre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben