Annelie Grytan

Serverar: 5-6 portioner

Riktigt riktigt supergod, passar utmärkt till fest!

Ingredienser

  • Nötkött i grytbitar
  • 3-4 dl rött vin
  • 1-2 morötter
  • 5-10 cm purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk crème fraishe (typ paprika chili el ört)
  • 1 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 1 köttbuljong tärning
  • 3 lagerblad
  • 2 kryddiga korvar (typ chorizo)
  • 1 litet pkt bacon
  • Syltlök
  • 1 dl vatten
  • Ca 2 msk mjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Stek köttbitarna, pudra på mjöl. Späd med vattnet och vinet, ha i mer vatten om det behövs.
    2. Tillsätt salt, svartpeppar, lagerblad, köttbuljong och gul lök.
    3. Koka under lock i 30 min.
    4. Tillsätt morötter och purjolök. Koka ytterligare minst 30 min.
    5. Stek korv och bacon och ha i det + syltlök, vitlök, crème fraishe, grädde och persilja och låt det hela puttra ytterligare 15 min.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben