Apelsin- och jordgubbs cheesecake med chokladlinser

Serverar: 8 portioner

En riktigt härligt syrlig och smarrig cheesecake med smak av både apelsin, jordgubbar och mörk choklad.

Ingredienser

  • Kexbotten
  • 200 g digestivekex, (extra fullkorn)
  • 75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g philadelphiaost light
  • 200 g crème fraiche light
  • 1 dl konc lättdryck, apelsin/jordgubb
  • Saft och skal ½ citron
  • ½ dl vatten
  • 7-8 tsk gelatinpulver
  • 1 dl små chokladlinser
  • alt: 1 dl finhackad mörk choklad
  • Garnering
  • Kakaopulver
  • Jordgubbsströssel
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen och blanda krosset med flytande margarin. Tryck ut massan i en springform, ca 22-23 cm i diameter.
    2. Blanda lättdryck och vatten i en stor mugg. Rör i gelatinpulvret och låt det svälla medan du gör fyllningen.
    3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
    4. Tillsätt färskost och crème fraiche. Vispa smeten slät och smidig.
    5. Häll i gelatinblandningen i en fin stråle under fortsatt vispning. Om geletinet har hunnit stelna lite, sätt muggen i varmt vatten så löses gelatinet upp igen.
    6. Rör till sist i den hackade chokladen eller chokladlinser.
    7. Häll fyllningen över kexbottnen och ställ in cheesecaken i frysskåpet och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
    8. Då fyllningen har stelnat: Pudra över fyllningen med kakaopulver och strö jordgubbsströssel ovanpå. Jag använde apelsinströssel inköpt i Danmark.
    9. Ät och njut! Du kommer INTE att bli besviken!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben