Apelsin och morotssoppa med kyckling

Serverar: 4 portioner

Sötma, syra, hetta och friskhet blandas i den här goda och vackra soppan. Här får du massor av värdefulla C-vitaminer. Du behöver en matberedare eller mixer för att kunna laga den. Pipe rigate-pasta kan ersättas med annan pasta.

Ingredienser

  • 1 dl pipe rigate-pasta
  • 250 g grillat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 1/4 liter hönsbuljong
  • 1-1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva morötterna och skala och finhacka löken. Fräs lök och morötter i olja i den gryta du ska koka soppan. Slå över hönsbuljongen och låt koka mjukt, ca 20 minuter.
    2. Smaksätt soppan med salt, peppar och cayennepeppar och mixa den slät. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Låt soppan koka upp och blanda i kycklingköttet.
    3. Pressa apelsinen. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet, häll av vattnet. Lägg den nykokta pastan i soppan, häll i färskpressad apelsinjuice och rör om soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben