Apelsinchokladkaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 25 minuter

En mycket god, glutenfri, kaka med mycket chokladsmak.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk apelsinchoklad (t.ex. Lindt)
  • 2 ägg
  • ¾ dl kall vispgrädde
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 msk Cointreau eller pressad apelsin
  • 1 msk apelsinpasta eller apelsinmarmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och bryt ner chokladen i smöret. Rör om så att det blandas. Vispa äggen pösigt (1-2 minuter). Rör ner grädden i chokladsmöret. Vänd ihop alla ingredienser. Fyll aluminiumformar, 5-6 cm diameter, till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter (känn med sticka att det inte är kladdigt).
    2. Vill man göra kakan sockerfri; välj sockerfri choklad, byt ut Cointreau mot whisky och ersätt apelsinpastan med rivet skal av en apelsin.
    3. Vill man göra kakan mjölkfri; välj mjölkfritt margarin istället för smör, och havregrädde istället för vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben