En mycket god, glutenfri, kaka med mycket chokladsmak.
Ingredienser
100 g smör
100 g mörk apelsinchoklad (t.ex. Lindt)
2 ägg
¾ dl kall vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
1 msk Cointreau eller pressad apelsin
1 msk apelsinpasta eller apelsinmarmelad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och bryt ner chokladen i smöret. Rör om så att det blandas.
Vispa äggen pösigt (1-2 minuter).
Rör ner grädden i chokladsmöret.
Vänd ihop alla ingredienser.
Fyll aluminiumformar, 5-6 cm diameter, till hälften med smet.
Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter (känn med sticka att det inte är kladdigt).
- Vill man göra kakan sockerfri; välj sockerfri choklad, byt ut Cointreau mot whisky och ersätt apelsinpastan med rivet skal av en apelsin.
- Vill man göra kakan mjölkfri; välj mjölkfritt margarin istället för smör, och havregrädde istället för vispgrädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)