Apelsinchokladkaka

Serverar: 6-8 portioner

Kladdkakor är ju aldrig fel.... :-)

Ingredienser

  • Ströbröd
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • 0,5 dl pressad apelsinsaft
  • 0,5 dl apelsinlikör
  • 100 gram smör eller margarin
  • 200 gram mörk blockchoklad
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, gärna 21 cm i diameter. 3. Riv skalet från apelsinerna och pressa därefter saften ur en av dem. Blanda i en kastrull tillsammans med likören och låt sjuda på svag värme tills cirka 2 msk av vätskan återstår. 4. Smält smöret i en kastrull. Drag bort från värmen och bryt ner chokladen. Låt smälta och rör därefter ner apelsinvätskan. Blanda väl. 5. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten. 6. Vänd sist ner mjölet blandat med vaniljsocker och salt. 7. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Låt svalna och servera gärna med grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben