Apelsinchokladkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Ett mellanting mellan Brownie och kladdkaka.

Ingredienser

  • Ströbröd till formen
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 gr smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl grädde
  • 150 gr blockchoklad
  • 100 gr valnötter
  • Rivet skal från 1 apelsin
  • Saft från 1 apelsin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och häll ströbröd i en form med avtagbar kant.
    2. Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt smält smör. Riv skalet från apelsinen och blanda ner. Krama ur saften från apelsinen i blandningen. Blanda ner vaniljsockret. Häll i yoghurten och grädden.
    3. Riv blockchokladen och häll i. Hacka valnötterna och häll i. Blanda vetemjöl och bakpulver rör försiktigt ner i smeten.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca: 30 minuter. Servera gärna med lätt vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben