Snabbt och enkelt. Fisken lagas direkt i sin goda sås
Ingredienser
600 g fiskfilé
½ tsk salt
2 ½ dl Kelda mellangrädde
½ msk vetemjöl
1 ½ msk konc hummerfond
Rivet skal av ½ apelsin
½ tsk timjan
½ dl hackad gräslök
Instruktioner
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken.
Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal. Servera med ugnsstekta rotfrukter
Anade att detta skulle bli gott men inte så megajättesupergott som det blev! Jättetack för ett mumsigt, enkelt och snabbt recept!
Det var verkligen gott enligt mig, men min lilla kräsna dotter gillade det inte. Fast just nu gillar hon ingen mat. ;)
Gjorde ett nytt försök att bjuda min dotter på apelsinfisk idag. Hon åt utan att klaga. :D
Fantastiskt gott, min 2-åriga son åt dubbla portioner!!!
Mmmm...