Apelsinfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt. Fisken lagas direkt i sin goda sås

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl Kelda mellangrädde
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ msk konc hummerfond
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • ½ tsk timjan
  • ½ dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken.
    2. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal. Servera med ugnsstekta rotfrukter

    Liknande recept

    4
    20 min
    3-4
    1

    Kommentarer (5)

    mumsan 9 december 2008

    Anade att detta skulle bli gott men inte så megajättesupergott som det blev! Jättetack för ett mumsigt, enkelt och snabbt recept!

    Buspippi 7 april 2011

    Det var verkligen gott enligt mig, men min lilla kräsna dotter gillade det inte. Fast just nu gillar hon ingen mat. ;)

    Buspippi 30 maj 2011

    Gjorde ett nytt försök att bjuda min dotter på apelsinfisk idag. Hon åt utan att klaga. :D

    peppra 22 augusti 2012

    Fantastiskt gott, min 2-åriga son åt dubbla portioner!!!

    Jonaman 14 september 2012

    Mmmm...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben