Apelsinfisk på grön bädd - allt i ett

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett underbart giftermål med stor harmoni, på sin gröna bädd. Apelsinens sötma med vitlökens rundhet under ett mjällt fisktäcke. Allt omringat av gräddiga knölar. Jag blev lyrisk efter kvällens middag, vilket förklarar beskrivningen. Lägger i detta recept in före och efter ugnsbilder.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé (valfri sort)
  • 600-700 g potatis
  • 250 g bladspenat (fryst)
  • ½ purjolök (75 g)
  • 1 apelsin
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 dl vispgrädde
  • 20 g smör
  • 3 msk ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    Smörj en ugnsform, skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i klyftor och lägg med snittytan uppåt i formen. Salta potatisen och sätt in mitt i kall ugn, sätt ugnen på 225 grader. Låt stå i 20-30 minuter till ytorna torkat och börjat bubbla sig. Förbered under tiden övriga ingredienser. Finstrimla purjolöken och finriv apelsinskalet. Krydda fiskfiléerna runt om med salt och citron peppar. Skala apelsinen och dela i 2 halvor, skär i 1 centimeters halvmånar, pilla bort alla kärnor. Lägg den upptinade och urpressade spenaten i en bunke. Tillsätt purjolök, apelsinskal, pressad vitlök, salt och svartpeppar, blanda väl. Tag ut potatisformen och dra ihop potatisen runt kanterna. Lägg apelsinskivorna i botten, spar några att lägga på fisken. Bred spenatblandningen på apelsinerna, lägg fiskfiléerna ovanpå och toppa med apelsinskivor. Häll grädden över både potatis och fisk, pudra över ströbröd och lägg på några smörklickar. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter, tills den har en fin brun yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben