Serverar: 2 portioner
Tid: 1 timme
Ett snabbt och enkelt sätt att få fläskkotletter saftiga och smakfulla. Receptet är skrivet för 2 personer eftersom det bara var Gumman och jag idag. Är ni 4 eller fler görs rätten enklast i stekgryta.
Krydda kotletterna med salt och vitpeppar. Skär paprika, purjo och bacon i mindre bitar. Finskiva vitlöken. Bryn kotletterna snabbt i en stekpanna och lägg åt sidan så länge. Lägg i bacon och paprika i stekpannan och stek på medelvärme tills de fått lite färg. Lägg på purjo och vitlök och låt steka en stund till. Peppra över men undvik saltet för baconen avger oftast tillräcklig sälta. Rör ner grädden och låt koka upp. Lägg på kotletterna och låt småsjuda under lock ca 15-20 minuter. Smaka av om skysåsen behöver kryddor. Servera med kokt potatis.
Detta var supergott,men jag la till Gotlandskrydda,avsedd för lamm som blir en bra brytning till kotletter