Dragonkyckling på bädd av potatis

Serverar: 4 portioner

Allt-i-ett-rätt

Ingredienser

  • 10-12 medelstora potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 kyckling, ca 1 1/4 kg
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk dragon
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ msk soja
  • Garnering
  • Klippt persilja
  • Marinerade morötter
  • 400 g morötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • ½ tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250/200°
    2. Smält fettet och fördela hälften på botten av en ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg skalade potatisklyftor i formen. Stek i 250° mitt i ugnen i ca 5 minuter.
    3. Dela kycklingen i 2 halvor. Salta och peppra och strö dragonen på köttsidan av kycklingen. Ta ut formen, för potatisen åt kanterna och lägg kycklinghalvorna med skinnsidan upp i mitten. Pensla kycklingen med resten av fettet blandat med soja.
    4. Sänk ugnsvärmen till 200° och stek mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pensla någon gång under tiden och vänd potatisen försiktigt. Strö över persilja och bjud rätten med en sallad och marinerade morötter.
    5. Skär morötterna i stavar och koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och häll på marinaden. Morötterna ska vara varma när marinaden hälls på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben