Kycklingschnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelpanerad schnitzel på kycklingfilé. Blir väldigt saftiga och goda.

Ingredienser

  • 4 Kycklingfiléer
  • 2 dl Ströbröd
  • Salt
  • vitpeppar
  • Smör och rapsolja till stekning
  • Till servering
  • 1 citron
  • 1 liten burk Anjovis
  • Kapris
  • ärter
  • Instruktioner

    Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och snitta dem från sidan så att de kan vikas upp till bubbel storlek. Tryck till och krydda köttet med salt och peppar. Vänd köttet i ströbröd. Vid enkel panering är det viktigt att köttet är fuktigt att man "bäddar" ner det i ströbrödet och trycker till. Släng ströbrödet som blir över. Stek schnitslarna i lika delar sömr och rapsolja. Kycklingen ska vara genomstekt så inled med ganska het panna så köttet får färg. Därefter eftersteks det på låg temperatur. Gör klassiskt wienergarnityr med citronskiva, anjovisfilé och kapris. Klyftpotatis och ärter serveras till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben