Kycklingschnitzel med nässelsamoriglio

Serverar: 4 portioner

Godast är den här rätten när schnitzeln halstrars. Servera gärna färskpotatis eller bara ett brytbröd till.

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 1 msk + 1 dl smakrik, lite pepprig olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk nypressad citronsaft
  • 1-2 dl nässlor förvällda och hackade
  • Tillbehör
  • 2 dl tärnat kött från skållade och skalade tomater
  • 3 msk rostade pinjenötter eller solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Banka ut filéerna mellan 2 ark plastfilm. Det går lätt med botten på en kastrull. Pensla köttets båda sidor med 1 msk olivolja. Salta och peppra.
    2. Vispa resterande olja med citronsaften. Blanda ner nässelhacket.
    3. Halstra schnitzlarna på båda sidor. Lägg upp dem på varma tallrikar.
    4. Fördela nässelsalmoriglion, tomattärningarna och nötterna över schnitzlarna. Strö över flingsalt och vrid några varv med pepparkvarnen över det hela.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben