Harissamarinerad kycklingschnitzel

Serverar: 4 portioner

En saftig kyckling med lagom hetta!

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 0.5 dl rostade sesamfrön
  • Marinad
  • 1 dl harissa kryddpasta
  • 0.5 msk hela korianderfrön
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 st citron, saften av citron
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Gör så här 1. Dela varje kycklingfilé i två delar på längden. 2. Banka ut fileérna mellan två plastpåsar till tunna schnitzlar. 3. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en mixer. 4. Lägg kycklingen i marinad ca en timme. 5. Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida, tills den är genomstekt. 6. Strö över sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben