Harissamarinerad fläskfilé

Serverar: 6-8 portioner

Fläskfilén får en god smak av marinaden. Servera den t.ex. tillsammans med rostad potatis

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • Harissapuré
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 4 röd chilifrukter (t.ex. spansk peppar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Stek bitarna i olja tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och låt svalna.
    2. Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa paprika, chili, vitlök, malen koriander, tomatpuré, salt och peppar i matberedare eller med mixerstav till en ganska slät puré.
    3. Putsa fläskfilén fri från senor. Skär tvärs över i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem lätt med handen.
    4. Lägg köttet i en långpanna. Bre på harissapurén, täck med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 3 timmar. Stek eller grilla köttet ca 3 minuter på varje sida. Vänd köttet under stekningen så att marinaden i bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben