Ostpanerad kycklingschnitzel med chiliyoghurt

Serverar: 4 portioner

Supergod rätt som jag hittade på nätet. Jag gjorde den en kväll och det blev en klar favorit.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 dl persilja
  • 1 dl basilika
  • 1 grön chilifrukt
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Banka ut filéerna något (ej nödvändigt). Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl blandat med salt och peppar på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i tallrik. Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet. Rulla dem i osten. Låt vila en stund.
    2. Grovhacka chili, persilja och basilika. Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.
    3. Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medevärme. Stek filéerna 2-5 minuter beroende på hur utplattade de är. Var försiktig med värmen så att du inte bränner paneringen.
    4. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben