Ostpanerad kyckling på salladsbädd
Det är trevligt att utnyttja sallad i maten och inte bara som tillbehör. Förena varmt och kallt, mjukt och frasigt i en grön kycklingrätt som passar utmärkt såväl till vinterlunch som till sommarmiddag.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
½ dl olivolja
2 msk röd eller vit vinäger
1 ägg
1 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 tsk italiensk salladskrydda
½ huvud isbergssallad
½ huvud rosésallad
4 tomater
½-1 dl hackad färsk basilika
2-3 msk olivolja, smör eller margarin
Instruktioner
- Tina kycklingfiléerna. Blanda olivolja och vinäger, häll blandningen över filéerna och låt dem stå 30 minuter. Vispa upp ägget lätt, tillsätt parmesanost, salt och salladskrydda.
- Skölj grönsakerna och låt dem rinna av väl. Fördela strimlad isbergssallad, hela rosésalladsblad och tomatklyftor på fyra tallrikar. Strö basilika över.
- Värm matfett i en liten stekpanna. Vänd kycklingfiléerna i äggsmeten. Stek filéerna över medelstark värme tills de fått guldgul färg och lätt frasig yta, ca 7 minuter. Försök få med så mycket som möjligt av den goda äggsmeten. Lägg kycklingfiléerna på salladsbädden och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)