Ostpanerad kyckling på salladsbädd

Serverar: 4 portioner

Det är trevligt att utnyttja sallad i maten och inte bara som tillbehör. Förena varmt och kallt, mjukt och frasigt i en grön kycklingrätt som passar utmärkt såväl till vinterlunch som till sommarmiddag.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk röd eller vit vinäger
  • 1 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • ½ huvud isbergssallad
  • ½ huvud rosésallad
  • 4 tomater
  • ½-1 dl hackad färsk basilika
  • 2-3 msk olivolja, smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingfiléerna. Blanda olivolja och vinäger, häll blandningen över filéerna och låt dem stå 30 minuter. Vispa upp ägget lätt, tillsätt parmesanost, salt och salladskrydda.
    2. Skölj grönsakerna och låt dem rinna av väl. Fördela strimlad isbergssallad, hela rosésalladsblad och tomatklyftor på fyra tallrikar. Strö basilika över.
    3. Värm matfett i en liten stekpanna. Vänd kycklingfiléerna i äggsmeten. Stek filéerna över medelstark värme tills de fått guldgul färg och lätt frasig yta, ca 7 minuter. Försök få med så mycket som möjligt av den goda äggsmeten. Lägg kycklingfiléerna på salladsbädden och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben