Ostpanerad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

I kokboken "Våra 100 bästa" från 1962 som jag köpte på loppis finns det många bra recept. Här är ett av dem.

Ingredienser

  • 5 - 6 hg fiskfilé, t.ex. gös, gädda, kolja, hoki
  • 2 tsk salt
  • 3 msk smör
  • 1 äggula
  • Vitpeppar
  • 2 msk skorpmjöl
  • 3 msk riven ost, t.ex. Herrgårdsost
  • 2 - 2½ dl vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • Dill till garnering
  • Räkor till garnering
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 - 250 grader.
    2. Gnid in fiskfiléerna med salt och låt dem ligga en liten stund. Smält 2 msk av smöret, blanda i äggulan och smaksätt med lite vitpeppar. Pensla fisken med detta och vänd därefter i en blandning av skorpmjöl och riven ost.
    3. Lägg i filéerna på ett smörat gratängfat och fördela resten av smöret i klickar på fisken.
    4. Sätt in fatet i medelvarm ugn, låt fisken få en lätt färg. Det tar cirka 15 minuter. Ös över den ett par gånger med steksmöret.
    5. Koka upp grädden, blanda i hackad dill och späd litet i sänder vid sidan av fisken. Den sammanlagda ugnstiden bör vara cirka 25 minuter.
    6. Garnera med dill och räkor. Servera med pressad potatis eller kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    frokeneva 2 januari 2012

    Jättegott!

    MrsC 3 januari 2012

    Vad jätteroligt att det jättegott!! :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben