Ostpanerad spätta

Serverar: 5-6 portioner

Har inte testat denna rätt än - men skall göra inom kort, tycker denna fiskvarianten låter jättgod!

Ingredienser

  • 5-6 hg färska eller djupfrysta rödspättafiléer
  • ½ msk salt
  • 1 msk smält smör
  • 1 ägg
  • Peppar
  • 4 msk skorpmjöl
  • 4 msk riven ost (helst herrgårdsost)
  • Till garnering
  • 1 citron
  • Ansjovisfiléer
  • Oliver eller kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Dela av filéerna om de är för stora. Gnid in dem med salt och låt dem ligga och dra en stund.
    2. Blanda det uppvispade ägget med lite smält smör och krydda med peppar. Pensla fisken med blandningen. Vänd fiskfiléerna i det siktade skorpmjölet, som blandats med den rivna osten. Stek filéerna knaprigt bruna på båda sidor i ej för varm stekpanna.
    3. Lägg på den förberedda garneringen av en citronskiva med en ansjovisfilé rullad runt en oliv. I brist på oliver fyll ansjovisrullen med klippt kryddgrönt.
    4. Servera nykokt potatis och gärna en frisk grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben