Harissamarinerad kycklingschnitzel.

Serverar: 4 portioner

En saftig kyckling med lagom hetta! Tips! Hälsomotiv: Kycklingfilé är magert och bra protein. Att använda starka kryddor som harissa ökar förbränningen.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 0.5 dl rostade sesamfrön
  • Marinad
  • 1 dl harissa kryddpasta
  • 0.5 msk hela korianderfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften av citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela varje kycklingfilé i två delar på längden.
    2. Banka ut fileérna mellan två plastpåsar till tunna schnitzlar.
    3. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en mixer.
    4. Lägg kycklingen i marinad ca en timme.
    5. Grilla kycklingen ca 3 min på varje sida, tills den är genomstekt.
    6. Strö över sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben