Kycklingschnitzel med ajvarpesto

Serverar: 4 portioner

Ajvar relish är en grönsaksröra med aubergine, paprika och spansk peppar. Den finns både i en mild och stark variant. Ajvar relish är en användbar bas till goda såser och dressingar. 450 kalorier per portion 10 g fett 35 g protein 54 g kolhydrater

Ingredienser

  • 5 kycklingfiléer, 500g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 1 squash
  • 1 ½ dl ajvar relish mild
  • ½ dl mandelspån
  • ½ dl riven parmesanost
  • 400 g färsk pasta
  • 250 g körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt längs kycklingfilén men inte helt igenom. Vik ut den och tryck ut den med handen. Salta och peppra. Skär squashen i bitar. Stek kycklingen i en stekpanna med släpplättbeläggning eller grilla i grillpanna ca 6 minuter per sida tills kycklingen är genomstekt. Ta upp på ett fat så länge.
    2. Stek squashen ca 2 minuter. Mixa ihop ajvar relish, mandel (spar några till garnering) och parmesanost. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Blanda ajvarpesto med pasta, squash och halvera tomater. Servera till kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben