Kycklingschnitzel med parmesan- och rosmarinpotatis
Det finns färdigskivad kycklingfilé, bara att lägga på grillen eller steka snabbt i stekpannan.
Den krispiga potatisen passar som tillbehör till mycket av sommarens grillade.
500 kalorier per portion
19 g fett
42 g protein
39 g kolhydrater
Ingredienser
500 g tunnskivad kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
2 krm mald svartpeppar
2 röda paprikor
2 tsk socker
1 dl vatten
Potatis
2 bakpotatisar, á ca 400g
1 tsk salt
½ kruka rosmarin
2 vita brödskivor
2 dl riven parmesanost
2 msk rapsolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj potatisen och skär den i ca 2 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö på salt.
Hacka rosmarinen, smula sönder brödskivorna.
Blanda rosmarin, bröd, ost och olja.
Fördela blandningen på potatisen och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Stek kycklingfiléerna i olja i en stekpanna ca 4 minuter per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp dem på ett fat så länge.
- Kärna ur och strimla paprikan. Fräs den i stekpannan efter kycklingen ca 3 minuter. Strö över socker, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt fräsa ytterligare ca 3 minuter.
Häll av vattnet i pannan och låt koka upp.
Servera till kycklingen och potatisen.
Liknande recept
Kommentarer (0)