Rosmarinpotatis

Serverar: 4 portioner

Gott tillbehör till grillat...på buffén...till söndagssteken...kycklingen...

Ingredienser

  • 1 kg Swegro Klyft potatis, skalade
  • 5 msk smält smör
  • 1 kruka Swegro färsk rosmarin
  • 3 msk ströbröd
  • Flingsalt
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär potatisen i tunna skivor, INTE helt igenom. Potatisen ska hänga ihop i botten. Det går lättast om du lägger potatisen i en träslev och skär i potatisen tills det tar emot.
    3. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en smord form. Pensla dem med smält smör och ugnsbaka i 45 min.
    4. Tag ut formen efter 30 min, pensla igen och strö över salt, peppar, rosmarin och ströbröd.
    5. Sätt in i ugnen och baka vidare i 15 min tills potatisen är mjuk inuti och gyllenbrun på ytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben