Rödvinsmarinerad biff med rosmarinpotatis & pepparrotssås

Serverar: 4 portioner

En väldigt god festmiddag nu på sommaren!

Ingredienser

  • 4 skivor ryggbiff á 150g
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl färsk rosmarin
  • 500 g polkabetor eller rödbetor
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl fint riven färsk pepparrot
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela biffarna i två på längden. Marinera i vin blandat med kalvfond och peppar. Trä upp köttet på blötlagda grillspett. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg potatis, rosmarin och klickar av smör i en ugnsfast form. Tvätta rödbetorna men skala dem inte. Rosta rödbetor och potatis i ca 40 minuter eller tills de är mjuka. Grilla köttet.
    3. Värm grädden och blanda ner créme fraiche. Ta från värmen, rör ner pepparroten och senap. smaka ev av med salt och peppar.
    4. Servera biffen med varm pepparrotssås, rosmarinpotatis och bakade polkabetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben