Viltköttbullar med rosmarinpotatis och kardemummayoghurt

Serverar: 4 portioner

Spännande smaker. Men om ni inte hittar viltfärs så går det bra med lamm eller nötfärs.

Ingredienser

  • 500 g viltfärs, eller lamm eller nötfärs
  • ¾ dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk viltfond
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • Smör till stekning
  • Citron och rosmarinpotatis
  • Ca 1 kg stora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • Rivet skal av 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Apelsin och kardemummayoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 1 msk pressad apelsin
  • 2 tsk honung
  • 2 krm stötta kardemummakärnor
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Finhacka löken, fräs den i smör utan att den tar färg och låt den svalna. Blanda alla ingredienser till färsen till en jämn smet och låt smakerna mogna en stund i kylen.
    2. Forma till små bullar och stek dem runtom i en stekpanna ca 5 minuter.
    3. Potatisen: Sätt ugnen på 250 grader. Borsta och skär varje potatis i ca 6 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem i 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av. Lägg potatisen i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja, strö över rosmarin och blanda om. Stek i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Strö över citronskal, salt och peppar.
    4. Yoghurten: Blanda allla ingredienser och smaka av med peppar. Låt smakerna gärna mogna en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben