Kardemummayoghurt med rårörda skogsbär och maränger

Serverar: 4 portioner

Efterrätter skall vara ljuvliga, vackra och gärna lite nyttiga. Varsågod!

Ingredienser

  • Kardemummayoghurt
  • 2 dl turkisk meze matyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • Rårörda skogsbär
  • 200 g bär t ex hallon, björnbär och blåbär
  • 3 msk råsocker
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Garnering
  • 16 maränger
  • 2 msk pistagenötter
  • 12 myntablad
  • Instruktioner

    1. Blanda yoghurt med florsocker och kardemumma, ställ kallt.
    2. Blanda bären med råsocker och citronskal. Låt stå ca 30 minuter i rumstemperatur.
    3. Grovhacka maränger och nötter.
    4. Fördela yoghurten på tallrikar och lägg på bären. Garnera med maränger, pistagenötter och myntablad.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben