Mina Viltköttbullar

Serverar: 8 portioner

Detta gjorde jag en gång när jag fick tag i viltfärs.

Ingredienser

  • 1 kg viltfärs
  • 1 gul lök
  • 4 krm mald kryddpeppar
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk stark senap
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Skala och riv löken. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna. Överarbeta inte köttbullesmeten då blir den trådig. Låt köttbullesmeten stå i kylen en kvart, så att ströbrödet kan svälla.
    2. Provstek under tiden en köttbulle och smaka av med mer socker, salt eller peppar. Forma små köttbullar med händerna,ta lite olja eller vatten på händerna om det blir kletigt.
    3. Stek köttbullarna i smör runt om i en panna. Sätt på ugnen på 175 grader och lägg över köttbullarna på en långpanna efterhand som du steker. Stek färdigt köttbullarna ca 20 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    katbeghan 29 januari 2012

    Lagade desa köttbullar i morse, mycket goda!!! Använde färsk timjan, lite mera än vad det står i receptet. Köttbullarna blev gjorda på en blandning av älg och rådjursfärs. Kommer helt klart gjöras flera gånger:-) Vårt betyg blir en 5. Passar på att lägga upp en bild av våra köttbullar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben