Viltköttbullar
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
1 timme
viltköttbullar går inte av för hackor.
Ingredienser
700 g viltfärs älg, ren eller rådjur
300 g fläskfärs
3 ägg
1 finhackad gul lök
1 dl mörkt öl
1 knippe finhackad persilja
1-2 krm kryddpeppar
1 dl blötlagt ströbröd från grovt bröd
1 msk socker
Salt
Peppar
Instruktioner
Smörstek löken och koka sen in den med ölet och låt det svalna.
Arbeta försiktigt ihop ägg, ströbröd, persilja och kryddor i färsen.
Tillsätt den nu kalla löken.
Blanda och rör färsen smidig. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
Gör en provköttbulle för att se att kryddningen är bra och att den håller ihop.
Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg.
Servera med kokt potatis, grönsaker, gelé eller lingonsylt.
Liknande recept
Mina Viltköttbullar
5
8
1
Gräddkokta viltköttbullar och rårörda lingon med pepparrot
4
Viltköttbullar
4
Viltköttbullar med rosmarinpotatis och kardemummayoghurt
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!