Viltköttbullar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

viltköttbullar går inte av för hackor.

Ingredienser

  • 700 g viltfärs älg, ren eller rådjur
  • 300 g fläskfärs
  • 3 ägg
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl mörkt öl
  • 1 knippe finhackad persilja
  • 1-2 krm kryddpeppar
  • 1 dl blötlagt ströbröd från grovt bröd
  • 1 msk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smörstek löken och koka sen in den med ölet och låt det svalna.
    2. Arbeta försiktigt ihop ägg, ströbröd, persilja och kryddor i färsen.
    3. Tillsätt den nu kalla löken.
    4. Blanda och rör färsen smidig. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
    5. Gör en provköttbulle för att se att kryddningen är bra och att den håller ihop.
    6. Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg.
    7. Servera med kokt potatis, grönsaker, gelé eller lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben