Viltköttbullar

Serverar: 4 portioner

Om man har tillgång till viltkött, så är det här ett bra recept.

Ingredienser

  • 250 g fläskfärs
  • 400 g viltfärs älg, ren eller rådjur
  • 1 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm nymald kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 buljongtärning
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna.
    2. Tillsätt ägg, kryddor och den brynta löken i ströbrödsblandningen. Blanda ned färsen och rör den smidig.
    3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila 15-20 minuter.
    4. Bryn köttbullarna i smör tills de får en jämn fin brun färg. Lägg över bullarna i en gryta.
    5. Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i grytan tillsammans med 2 dl grädde och buljongtärningen. Låt småputtra i 5 minuter, red av såsen om den är tunn.
    6. Smaka av med salt och svartpeppar.
    7. Köttbullarna smakar bäst nygjorda direkt ur pannan med lingonsylt, pressgurka och ett gott knäckebröd. Servera kokt mandelpotatis eller mos till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben