Knaprig rosmarinpotatis

Serverar: 4 portioner

Gott till stekt kött, grillat kött, korv...

Ingredienser

  • 1 kg potatis, till exempel King Edwards
  • 2-3 kvistar färsk rosmarin
  • 2 tsk Jozo Maldon Sea Salt
  • 5-6 msk oliv- eller solrosolja
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 ºC. Skala potatisen och skär i ganska stora bitar, ca 4 cm tvärs över. Koka i rikligt med vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och skaka potatisen lite i durkslaget så att kanterna rugglas upp lite. Finhacka rosmarinen och blanda med saltflingorna. Häll oljan i en ugnsfast form och värm upp oljan i ungefär 5 minuter. Ta ut formen och lägg försiktigt över potatisarna ner i oljan. Strö över salt, rosmarin och svartpeppar. Ställ in formen i ugnen igen och ugnsstek potatisen i 25-30 minuter. Vänd dem lite då och då så att de blir vackert gyllene och knapriga på alla sidorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben