Rosmarinpotatis med citron

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Det finns andra recept på rosmarinpotatis, men inget som är som detta. Här krossar man nykokt potatis och tillsätter citronskal. Himmelskt gott till grillat.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis, ca
  • 1 citron
  • 3-4 kvistar färsk rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Smör
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen. Koka den med skalet på tills den nätt och jämnt är klar. Tryck till potatisen lite så att skalet spricker. Tvätta citronen och skala tunt med potatisskalare. Stöt citronskalet i en mortel tillsammans med rosmarinkvistar och vitlöksklyftor och någon droppe olja tills det blir som en smetig pasta. Hetta upp olivolja och lite smör i en stekpanna. Rör ner kryddpastan och stek potatisen (som fortfarande ska vara varm) tills den blir härligt krispig och frasig i kanterna. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
    2. Ha gärna en extra klyfta citron till hands vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben