Rostas med gurk och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis

Serverar: 4 portioner

Rostas är en mörare del, styckad av rostbiffen. Ät den salladsblandade potatisen genast, eftersom salladen slaknar snabbt.

Ingredienser

  • 600 g rostas i bit
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Rosmarinpotatis
  • 10 mandelpotatisar
  • 1+1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 12 svarta oliver med kärna
  • ½ ask ruccolasallad (50 g)
  • Gurk- och kumminslaw
  • 1 msk kummin
  • 1 gurka
  • 2 msk philadephiaost
  • 1 msk matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär potatisen i fjärdedelar. Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra. Stek potatisen till den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52 grader, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.
    2. Gurk och kumminslaw: Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelpihiaost och yoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar. Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och ruccola. Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurk och kumminslaw.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben