Rostas med gurk och kumminslaw och rostad rosmarinpotatis
Rostas är en mörare del, styckad av rostbiffen. Ät den salladsblandade potatisen genast, eftersom salladen slaknar snabbt.
Ingredienser
600 g rostas i bit
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Rosmarinpotatis
10 mandelpotatisar
1+1 msk olivolja
½ tsk salt
2 kvistar färsk rosmarin
12 svarta oliver med kärna
½ ask ruccolasallad (50 g)
Gurk- och kumminslaw
1 msk kummin
1 gurka
2 msk philadephiaost
1 msk matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär potatisen i fjärdedelar. Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra.
Stek potatisen till den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52 grader, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.
- Gurk och kumminslaw: Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelpihiaost och yoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar.
Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och ruccola.
Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurk och kumminslaw.
Liknande recept
Kommentarer (0)