Chilimarinerad kyckling- och quinoasallad med yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Smakrikt!

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 4 majskycklingbröst eller kycklingfilé
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 100 g riven västerbottenost
  • 2 dl okokt röd quinoa
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl + 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk rökt chilipulver eller vanligt chilipulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Lägg paprikorna i en ugnsfast form och rosta dem i ca 20 min. Skalet ska vara nästan helt svart. Låt dem svalna. Skala, dela på mitten och kärna ur.
    3. Sänk ugnsvärmen till 180°.
    4. Skär ett snitt i den tjockare delen av kycklingbrösten. Krydda med chili. Fyll med paprika, ost och 1 dl persilja. Rulla ihop kycklingen i fyra foliepaket. Stek i ugnen ca 15 min eller tills innertemperaturen är 70°. Ta ut och låt vila 10 min.
    5. Koka quinoa enligt anvisning men tillsätt hönsbuljongen i kokvattnet. Blanda quinoa med finhackad persilja. Salta och peppra.
    6. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
    7. Skär kycklingen i skivor och servera med quinoa och chiliyoghurt. Toppa gärna med lite extra smulad västerbottenost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Ja du, det tog tid, men här kommer poängen, 1 nej, 2 nej, 3 nej, 4 nej 5 JAAAA.Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben