Apelsinfisk

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Denna rätt blev barnens favorit. Jag brukar göra dubbel sats av såsen för den blir så god att hälla över salladen.

Ingredienser

  • 600 g fisk av torsk eller sej
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2-3 msk hackad persilja
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice (utan fruktkött)
  • 2 dl crème fraiche
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i 3 ½ cm breda bitar (jag brukar göra från ett halvfruset fiskblock)
    2. Koka upp fiskbuljongtärningen, vatten, persilja och apelsinjuicen. Pudra i lite vitpeppar och låt puttra en liten stund. Rör ner crème fraiche och låt sedan fisken sjuda färdigt i såsen ca 5-6 minuter om den var helt tinad.
    3. Servera med ris och en sallad bestående av isbergssallad, gurka och tomat.
    4. Jag tycker att denna rätt blir tillräckligt salt av fiskbuljongtärningen men smaka gärna av innan ni lägger i fisken om ni vill ha såsen saltare.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (1)

    Buspippi 23 januari 2012

    Det här var gott fick godkänt av min kräsna fröken. ;) Kommer absolut lagas här hemma igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben