Saffrans- och apelsinfisk

Serverar: 4 portioner

Låt allt sjuda i en gryta – och du har en härlig fiskmiddag!

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 paket fryst tinad hoki eller sej (400 g)
  • Till servering
  • Kokt potatis eller ris
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken.
    2. Skala och skiva moroten tunt.
    3. Häll alla ingredienser, utom fisken, i en gryta. Låt puttra ca 10 min, salta och peppra.
    4. Lägg i fisken och sjud ytterligare 5 min under lock. Servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben