Saffrans- och pistagenötskaka

God

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 förp saffran, 0,5 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 1 dl grovt hackad pistagemandel eller pinjenötter
  • Till formen
  • Matfett
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt den koka upp och tillsätt saffran. Vispa ner mjölkblandningen i äggsmeten.
    3. Blanda bakpulver och mjöl. Rör ner i smeten. Häll upp den i en smord, bröad form. Fördela nötterna över. Grädda i cirka 40 minuter längst ner i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben