Saffrans- och apelsinsnitt med mandel

Serverar: 70-80 portioner

En enkel, spröd och väldigt god småkaka som lyser upp vilket kakfat som helst! En favorit i adventstider.

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 5,5 dl mjöl
  • 1 kuvert saffran - 0,5 gram
  • rivet skal från en apelsin
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 gram skållad, skalad och hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, saffran,bakpulver och mandel.
    3. Rör smör, socker och sirap poröst. Blanda ner apelsinskal. Blanda ned mjölblandningen och forma en deg.
    4. Dela degen i 6 bitar och rulla ut fingertjocka längder. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar - 3 per plåt.
    5. Platta till dem lätt och grädda i ca 12 minuter. Skär i sneda bitar medans längderna fortfarande är varma

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben