Saffrans- och fikonrulltårta

Serverar: 20 portioner

Om du har en fast marmelad är det gott att spetsa den med ett par droppar glögg. 118 kalorier per/bit

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 2 msk kokhett vatten
  • Fyllning
  • 2 ½ dl fikonmarmelad
  • ½ dl hackade valnötter, 40g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i äggsmeten genom en sil. Rör ut saffranet i vattnet, tillsätt det i smeten. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter.
    2. Lägg upp kakan på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet försiktigt, bred marmelad på kakan. Strö över nötter. Rulla ihop långsida mot långsida. Skär rulltårtan i 2 cm tjocka skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben