Apelsinglass

Serverar: 4 portioner

gott och lätt att göra.

Ingredienser

  • 3 stora apelsiner
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • Garnering
  • ciselerade apelsinskal
  • Instruktioner

    Skölj och tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av en apelsin. Pressa alla apelsinerna. Det ska bli cirka 2 dl saft. Vispa samman rivet skal, äggulor, socker, 1 dl grädde och apelsinsaften i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills blandningen tjocknar. Låt kallna. Vispa resterande grädde (1 1/2 dl) och vänd ner den i krämen. Frys in i en avlång sockerkaksform i cirka 3 timmar. Täck med folie eller plastfilm.Ta upp, skär i skivor eller gör kulor. Garnera med apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    KickiKiwi 21 december 2007

    mums det låter riktigt gott det måste jag prova nån gång :D och det låter riktigt lätt att göra.

    Voffas 4 mars 2010

    Gjorde den i glassmaskin och glassen var otroligt god!

    blohjort 13 oktober 2011

    mycket god glass.Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben