Amerikansk glassdessert

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

För de som älskar glass

Ingredienser

  • Jordgubbsglass
  • 6 st äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 500 g osockrade hela jordgubbar
  • 25 st marshmallows
  • Apelsinglass
  • 6 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 9 msk konc apelsinjuice
  • Tillbehör
  • Färsk frukt efter säsong
  • Marshmallows
  • Instruktioner

    1. Portionsformar eller plastglas
    2. Börja med jordgubbsglassen. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Mixa tinade jordgubbar. Grovhacka marshmallows. Blanda alltsammans i en bunke.
    3. Gör likadant med apelsinglassen.
    4. Fördela hälften av jordgubbsglassen i portionsformar som rymmer ca 1 1/2 dl, t ex kaffekoppar.
    5. Häll därefter all apelsinglass, jämnt fördelad, i formarna och sedan resten av jordgubbsglassen. Ställ formarna i frysen minst 3 timmar, gärna över natten.
    6. Ta ut formarna ur frysen och skär med en varm vass kniv runt kanterna. Stjälp upp formarna på kalla tallrikar.
    7. Låt dem stå 15 minuter i rumstemperatur före servering. Garnera med färsk frukt och marshmallows. Tips
    8. Detta är en dessert som är beräknad till fest för många. Förbered gärna uppläggningen genom att stjälpa upp den frysta glassen på t ex en bricka. Täck med plastfolie och förvara den sedan i frysen fram till 15 min före servering.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben