Rabarberripplad apelsinglass

Serverar: 8 portioner

Det här är en sann sommarfavorit! Låt glassmeten stå i kylen över natten för bästa resultat.

Ingredienser

  • Rabarberkompott
  • 200 g rabarber
  • 1 msk vatten
  • 2 dl syltsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Apelsinglass
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk, 3 %
  • 4 dl vispgrädde
  • 7 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 apelsiner, finrivet skal och saft
  • Garnering
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Kompott: Ansa och skiva rabarbern. Koka rabarberbitarna med vattnet 2 minuter i en kastrull. Tillsätt socker och vaniljsocker och koka ytterligare 2 minuter. Låt kompotten kallna.
    2. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
    3. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen i gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen.
    4. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Sila och häll smeten i en bunke. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
    5. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft och kör i glassmaskin.
    6. Rippla och varva glassen med rabarberkompotten i en form. Ställ den i frysen i 1-2 timmar.
    7. Kula upp glassen i väl kylda glas och garnera med strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben