Apelsinglass med rostad mandel

Serverar: 4-6 portioner

Sötsyrlig glass som är läskande efter allt salt på Julbordet.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • Saft av 2 apelsiner, ca 1 dl saft
  • 1 dl mandel
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 1 blodapelsin i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda äggvispet, grädde, finrivet apelsinskal och saft. Häll i en bunke och ställ in i frysen. Rör glassen varje halvtimme under infrysningen.
    2. Skär mandeln i flisor och rosta den i en torr stekpanna. Strö över lite muscovadosocker. Servera apelsinglassen med det rostade mandelströsslet och garnera med en skiva apelsin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben