Vaniljgröt med rostad mandel

Serverar: 6 portioner

Den klassiska gröten i lyxförpackning. Njut till långfrukost eller till dessert.

Ingredienser

  • 2½ dl rundkornigt ris
  • 5 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 7–9 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 kanelstång
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjock-bottnad kastrull. Låt koka under lock på svag värme ca 10 min. Tillsätt mjölk, grädde och kanelstång. Låt gröten svälla under lock på mycket svag värme utan omrörning 30–40 min. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Sätt ugnen på 200°. Skålla och skala mandeln och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen 8–10 min. Rör ner mandeln i gröten och smaksätt med socker och vaniljsocker. Servera med mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben