Rostade salta mandlar

Gott till drinken för både stora och små...

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 4 tsk salt
  • 200 g oskalad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Koka upp vatten och salt. Rör så att saltet löser sig. Ta av kastrullen från värmen.
    3. Lägg i mandlarna och låt dem ligga och dra i 1 minut. Skalet ska inte lossna.
    4. Häll av vattnet och sprid ut mandlarna i en ugnssäker form. Rosta mandlarna i 10 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bocuracao 7 oktober 2013

    Enkelt och gott!

    Maahl 4 december 2013

    Mina blev lite väl rostade, nästa gång kör jag nog på 200 graders ugn istället. Annars smarriga och LCHF riktiga!

    Relaterade Artiklar

    Bästa glöggtilltuggen!
    Nu är det dags för glögg igen. Matklubben har samanställt några goda t...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben