Apelsinpannacotta

Serverar: 5 portioner

=)

Ingredienser

  • 2 ½ gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 msk pressad apelsin saft
  • Gelé
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • Garnera med
  • Choklad
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde och vaniljstång med frön, socker, apelsinskal och saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter. Ta upp vaniljstången. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp pannacottan i 5 portionsglas och låt stå i kylen i 3 timmar för att stelna.
    2. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Rör i resten av saften och häll försiktigt gelén över pannacottan. Låt stelna i 1 timme. Garnera med choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben