Choklad-och apelsinpannacotta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Godast blir det med den apelsinsmakande chokladen, men du kan även ta en annan god mörk choklad och riva i lite apelsinskal. 6.5 viktväktarpoäng per portion

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2½ dl kaffegrädde
  • 200 g mörk apelsinchoklad (t.ex Lindt excellence intense orange)
  • 1 msk strösocker
  • 2½ dl mild vaniljyoghurt 2 %
  • Till garnering
  • 100 g björnbär
  • 2 msk flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden.
    2. Smält chokladen i mikron 1-2 minuter, häll den i kaffegrädden. Tillsätt sockret och vispa till en slät smet.
    3. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i lite av den varma gräddblandningen. Rör ner gelatinblandningen i resten av gräddblandningen.
    4. Tillsätt yoghurt och rör om.
    5. Häll upp i 6 portionsformar och ställ kallt i ca 2 timmar.
    6. Rosta mandeln i torr panna till en fin gyllenbrun färg.
    7. Servera pannacottan med björnbär och rostad mandel på toppen.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben