Choklad-och apelsinpannacotta
Godast blir det med den apelsinsmakande chokladen, men du kan även ta en annan god mörk choklad och riva i lite apelsinskal.
6.5 viktväktarpoäng per portion
Ingredienser
2 gelatinblad
2½ dl kaffegrädde
200 g mörk apelsinchoklad (t.ex Lindt excellence intense orange)
1 msk strösocker
2½ dl mild vaniljyoghurt 2 %
Till garnering
100 g björnbär
2 msk flagad mandel
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden.
- Smält chokladen i mikron 1-2 minuter, häll den i kaffegrädden. Tillsätt sockret och vispa till en slät smet.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i lite av den varma gräddblandningen.
Rör ner gelatinblandningen i resten av gräddblandningen.
- Tillsätt yoghurt och rör om.
- Häll upp i 6 portionsformar och ställ kallt i ca 2 timmar.
- Rosta mandeln i torr panna till en fin gyllenbrun färg.
- Servera pannacottan med björnbär och rostad mandel på toppen.
Liknande recept
Kommentarer (0)