Apelsinpannacotta med dumlefluff

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet till dumlefluffen hos Barnfamilj.se, och tänkte en apelsinpannacotta med denna fluff måste bli gott och det blev det också.

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 apelsin, rivet skal från hela och saft från halva
  • ½ vaniljstång
  • 2 ½ st gelatinblad
  • Dumlefluff
  • 1 dl grädde
  • 7 st dumlekola (orginal)
  • Instruktioner

    1. Börja med dumlefluffen, som ska stå kallt från kvällen innan. Hacka dumlen i mindre bitar. Värm grädden, koka inte. Rör ner dumlen i den varma grädden, rör till allt har blandat sig ordentligt. Ställ in gräddblandningen i kylskåpet till nästa dag.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    3. Blanda grädde, strösocker, rivet skal/saft från apelsinen i en panna. Skrapa märgen från vaniljstången i pannan, tillsätt även själva stången.
    4. Låt gräddblandningen koka upp. Låt stå och dra ett tag. Fiska upp vaniljstången och kasta den.
    5. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen, rör ordentligt. Sila blandningen genom en sil och häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp ca 3 timmar.
    6. Tag under tiden fram grädden med dumlen, vispa kraftigt upp grädden och dekorera med fluffen när pannacottan har stelnat.

    Liknande recept

    3
    30 min
    12-24

    Kommentarer (4)

    forsmollan 15 mars 2009

    Lätt att göra och väldigt god. Skippade dumlefluffen och strödde över en god riven choklad istället.

    SEAbjrpn 4 februari 2011

    Denna verkar god måste göras. Kram/SEA

    heididiane 6 juli 2011

    blev riktigt gott..... dumlefluff vilken succé :D

    Kickilina1 4 november 2012

    Den här pannacottan är bara så super. Dumlefluffen är bäst :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben