Brownie med dumlefluff

Serverar: 36 portioner

Tid: 1 timme

Så otroliigt goda och klibbiga. Jag som är choklad-älskare smälter för de här Brownie's. Med den krämiga dumlefluffen gifter sig brownien perfekt till. Betygsätt gärna detta receptet om du har gjort det och kolla in på emmabylove.blogg.se

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 7 dl fint vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk salt
  • 350 g smör (rumstempererat)
  • 7 dl socker
  • 6 st stora ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl grädde
  • 180 g dumle
  • Instruktioner

    Brownie'n: Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm). Sätt ugnen på 180 grader. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa. Häll i den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara kladdig när du tar ut den ur ugnen. Dumlefluffen: Lägg den avplastade dumlen i en kastrull. Tillsätt grädden och blanda allt på låg värme under omrörning tills dumlen har smält. Ställ in i kylen och vispa den fluffig efter 3-5 timmar. Bred eller spritsa dumlefluffen på kakan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben