Marängtårta med dumlefluff och hallon

Detta är ett eget ihop komponerat recept.

Ingredienser

  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 3 dl Rice Krispies
  • Dumlefluff
  • 3 dl ovispad grädde
  • 14 dumlekolor
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Maräng
    2. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa minst 5 minuter tills marängen är blank. Vänd ner Rice Krispies och rör om. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme.
    3. Ta ut marängen och vänta tills den kallnat innan marängen delas i mitten.
    4. Jag brukar sedan lägga marängen i en tårtlåda och förvara den i ett rum med lite kyla i drygt ett dygn.
    5. Dumlefluffen
    6. Klipp eller skär dumlekolorna i mindre bitar. Häll den ovispade grädden i en kastrull och sätt på plattan och värm upp grädden till 90 grader(får ej kokas). Ta sedan av kastrullen från plattan och lägg i dumlekolorna lite i sänder under konstant omrörning i ca 4-5 minuter.
    7. När allt lösts upp och det inte finns några "klumpar" kvar av dumlen, häll då över fluffen i en förslutande burk, innan locket läggs på lägg plastfolie jämns med fluffen. Detta gör man för att det inte ska bli kondens. Låt sedan fluffen stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten)
    8. När fluffen vilat klart ska den sedan vispas upp.
    9. Ta sedan fram marängen, bred över dumlefluffen på ena marängen och lägg den andra marängen ovanpå fluffen.
    10. om man inte gillar när det är sött kan man lägga Hallon som garnering. Annars funkar det även utan hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben