Apelsinpannacotta Romana

Serverar: 3-4 portioner

Lite godare.

Ingredienser

  • 3,5 dl mellangrädde
  • 2 apelsiner
  • 1,75 dl gelesocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • Romerska chokladbågar
  • Instruktioner

    1. Riv skalet av apelsinerna. Pressa ut juicen. Det bör bli ca 1,5 dl.
    2. Koka upp apelsinjuicen. Vispa ner potatismjölet och låt tjockna. Ta av från värmen. Koka upp grädden med gelesockret och det rivna apelsinskalet. Koka 1-2 minuter. Rör ner apelsinjuicekrämen i grädden och blanda omsorgsfullt. Häll upp i portionsglas och ställ i kylskåpet.
    3. Lägg på några romerska bågar då pannacottan stelnat före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben